Počinje NIšvil: Višeod 80 koncerata na sedam bina

Izvor: Blic, 14.Avg.2014, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje NIšvil: Višeod 80 koncerata na sedam bina

Džezeri su okupirali Niš i sve je spremno za 20. jubilarni Nišvil festival koji počinje večeras u niškoj Tvrđavi i trajaće do 17. avgusta. (+) Kliknite za uvećanje

Posetioci će moći da vide ukupno 80 koncerata na sedam stejdževa.

Ovogodišnji hedlajneri najposećenijeg džez festivala jugoistočne Evrope su jedan od najpoznatijih ritam i bluz postava na svetu „Bluz braders bend“ Kendi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dalfer, koja slovi za jednu od najistaknutijih džez i fank saksofonistkinja, legendarni džez bend Kukers (The Cookers), prošlogodišnji dobitnici Oskara za muziku Briselski džez orkestar, američka pevačica Iyeoka, koju mnogi već proglašavaju naslednicom Ejmi Vajnhaus, prva dama brazilskog džeza Tanija Marija i istaknuta imena sa naših prostora: Vlada Maričić bend, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić...

Šta posetiti

1. Tvrđava - simbol grada, jedno od najočuvanijih i najlepših turskih vojnih zdanja na srednjem Balkanu.

2. Ćele-kula - jedinstven spomenik koji su Turci napravili od lobanja srpskih ratnika nakon bitke na Čegru 1809.

3. Koncentracioni logor iz Drugog svetskog rata jedan je od malobrojnih sačuvanih nacističkih logora u Evropi

4. Arheološka sala Narodnog muzeja - Mogu se videti Jupiter na tronu, portret cara Konstantina i portret vizantijske carice Eufemije.

Burek i roštilj

Doći u Niš a ne probati burek, prava je šteta. Među najpoznatijim buregdžinicama su „Branković“, „MBN“, „Braško“, ali gurmani preporučuju i pekaru „Esnaf“ u centru. Dan bez roštilja za mnoge Nišlije je nezamisliv. Dobra pljeskavica u hodu može se pojesti kod „Zokija i Nene“, „Lafa“, „Pink Pantera“, a za one koji bi da obeduju u kafanskoj atmosferi preporuke su rebarca na kajmaku i seljačko meso „Kod Rajka“ u Kazandžijskom sokaku, ćevapi sa lukom ili teleća glava u „Biseru“, kao i teleći repovi u kafani Tri fenjera.

Smeštaj

U hotelima, apartmanima, prenoćištima i hostelima nalazi se 2.174 ležaja. Prosečna cena u hotelima sa 2 i 3 zvezdice u 1/1 sobama je od 2.500 do 5.500 din. (noćenje sa doručkom), u 1/2 sobama od 3.000 do 3.700 din. U apartmanima od 1.300 do 3.000 din za noćenje. Prosečna cena smeštaja u hostelima kreće se od 900 do 1.400 din po osobi za noćenje.

Komplet ulaznica prodaje se po ceni od 2.500 dinara. Polukomplet za dva dana (četvrtak i petak/subota i nedelja) 1.500 dinara. Pojedinačna ulaznica - po danu 1.000 dinara.

(+) Kliknite za uvećanje

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Večeras počinje jubilarni Nišville

Izvor: juGmedia, 14.Avg.2014

NIŠ – Jubilarni 20. Nišvil džez festival koji počinje večeras u niškoj Tvrđavi i trajaće do nedelje 17. avgusta. Posetioci će moći da vide ukupno 80 koncerata na sedam stejdževa...Ovogodišnji hedlajneri najposećenijeg džez festivala jugoistočne Evrope su jedan od najpoznatijih ritam...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.