Petković: Dačić nema ovlašćenje za dijalog sa Tačijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Dačić nema ovlašćenje za dijalog sa Tačijem

BEOGRAD -

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković rekao je danas da je nedopustivo da premijer Ivica Dačić odlazi na sastanak u Brisel sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, jer ga Skupština nije ovlastila za te razgovore.

"Niti imamo platformu niti se o njoj raspravlja. Ne znam na osnovu čega predsednik Vlade Srbije odlazi u Brisel da pregovara kada ne postoji platforma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a Skupština ga nije ovlastila da učestvuje u razgovorima sa Tačijem", rekao je Petković novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da Dačić nije ovlašćen za razgovore sa Tačijem, pogotovo što za kosovskog premijera postoje ozbiljne sumnje da je počinio najteža krivična dela i što je protiv njega Srbija podigla optužnicu.

Petković je rekao da Evropska unija (EU) ne može da bude posrednik u dijalogu Beograda i Prištine jer je, kako je naveo, jasno da EU radi na stvaranju nezavisnog Kosova.

Poslanik DSS je dodao da je potrebno pregovore vratiti u okrilje Saveta bezbednosti UN.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Dačić nema ovlašćenje da priča sa Tačijem"

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2012

O sutrašnjem sastanku premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu raspravljalo se u Skupštini Srbije. Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković izjavio je da premijer Ivica Dačić nema ovlašćenje da pregovara sa Tačijem što smatraju i radikali, dok bivši šef tima za...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.