POLITIČKA LIKVIDACIJA KOD BEČA: Ubijen kritičar Ramzana Kadirova, uhapšen osumnjičeni

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 18:33

POLITIČKA LIKVIDACIJA KOD BEČA: Ubijen kritičar Ramzana Kadirova, uhapšen osumnjičeni

I ranije je bilo napada i ubistava čija su meta bili Čečeni koji žive u inostranstvu.

Austrijska policija saopštila je da je uhapsila građanina Rusije osumnjičenog da je kasno sinoć, nedaleko od Beča, iz vatrenog oružja ubio drugog državljanina te zemlje, etničkog Čečena koji je bio kritičar Ramzana Kadirova, lidera ruske republike Čečenije.

Prenoseći izveštaje austrijskih medija, koji tvrde da se smatra da je reč o mogućoj političkoj likvidaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AP navodi da je ubijeni 43-godišnjak u Austriji živeo duže od decenije a, prema saopštenju policije Donje Austrije, osumnjičeni, koji je star 47 godina, nije pružao otpor prilikom hapšenja u Lincu.

Navodeći da okolnosti pod kojima se odigralo ubistvo još nisu razjašnjene, policija je saopštila da je istraga poverena regionalnim telima zaduženim za borbu protiv terorizma, izveštava AP, podsećajući da je i ranije bilo napada i ubistava čija su meta bili Čečeni koji žive u inostranstvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.