POBEDU SNS-A NIKO NE MOŽE DA DOVEDE U PITANJE! Da se za 7 dana održe izbori - bili bi UBEDLJIVO NA PRVOM MESTU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2019, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDU SNS-A NIKO NE MOŽE DA DOVEDE U PITANJE! Da se za 7 dana održe izbori - bili bi UBEDLJIVO NA PRVOM MESTU!

Kada bi se izbori održali u narednu nedelju, SNS bi imala natpolovičnu većinu, dok bi još tri liste prešle cenzus, pokazuje poslednje istraživanje agencije Faktor plus.

Naprednjaci bi, prema istraživanju javnog mnjenja, osvojili 52,4 odsto glasova, što je gotovo isto kao i prethodnog meseca. Savez za Srbiju, u slučaju kada bi nastupio u sadašnjem sastavu i kada bi izašao na izbore, osvojio bi 11,5 odsto, a Socijalistička partija Srbije imala bi 10 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podrške.

Pored pomenute trojke, cenzus bi izvesno prešao i Pokret slobodnih građana Sergeja Trifunovića (5,5 odsto).

Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor plus koja je radila istraživanje, kaže da je SNS i dalje ubedljiv.

- Naprednjaci su i dalje dominantni, to više u pitanje ne dovode ni njihovi najveći potilički protivnici. I da bude i da ne bude bojkota, SNS će biti ubedljiv – navodi Pejić.

Drugi po snazi je Savez za Srbiju koji, kada je reč o podršci, stagnira.

- Ljudi SzS sve manje prepoznaju kao savez, a sve više kao posebne organizacije ili pojednice koji istupaju javno. Njihova ambicija većinski ide ka bojkotu – navodi Pejić i naglašava da socijalisti trenutno imaju 10 odsto podrške i da su godinama stabilni oko tog procenta.

- Nema pada, što je važno, jer je njihov najveći uspeh da sačuvaju identitet i da se ne utope u vladajuću stranku – ističe on.

Radikali su blizu cenzusa, solidan rezultat su napravili u Medveđi, ali Pejić kaže da su šanse da sami pređu cenzus minimalne.

- Mislim da bi trebalo  da razmišljaju o koaliciji ako hoće u parlament – ocenjuje direktor Faktor plusa.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.