Nuklearni sporazum: Iran preti smanjenjem svojih obaveza

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuklearni sporazum: Iran preti smanjenjem svojih obaveza

Teheran -- Iran će preduzeti jače korake u smanjenju svojih obaveza u okviru nuklearnog sporazuma iz 2015. ukoliko Evropa ne preduzme nešto kako bi se sporazum sačuvao.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi smatra da evropske zemlje treba da pokažu više odlučnosti, u suprtnom će Iran osmisliti treći kork za stvaranje ravnoteže između njihovih prava i obaveza prema sporazumu.

"Iran se priprema za smanjenje svojih obaveza iz sporazuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukoliko evropske države ne pokažu dovoljno odlučnosti. Treći korak je osmišljen i biće jači od prvog i drugog koraka za stvaranje ravnoteže između iranskih prava i obaveze prema sporazumu", rekao je on, prenosi Rojters.

Portparol iranske vlade Ali Rabiei novinarima je rekao da ta strategija predstavlja "obavezu za obavezu", prenosi AP.

"Trebalo bi da se kupuje iranska nafta, a novac od prodaje trebalo bi da bude dostupan da bi mogao da se vrati u Iran. To je agenda za naše razgovore", rekao je Rabiei.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.