Nećemo prihvatiti članstvo Kosova u UN u zamenu za ZSO

Izvor: B92, 12.Maj.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo prihvatiti članstvo Kosova u UN u zamenu za ZSO"

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun izjavio je da Srbija neće prihvatiti članstvo Kosovo u UN u zamenu za Zajednicu srpskih opština.

Drecun je za Prvi program Radio Beograda kazao da je dolaženje do kompromisa putem dijaloga jedino prihvatljivo rešenje.

"Srbija neće prihvatiti članstvo lažne države Kosovo u Ujedinjenim nacijama u zamenu za Zajednicu srpskih opština", kazao je on komentarišući pisanje medija da zapadne zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmatraju izmenu formata dijaloga Beograda i Prištine.

Večernje novosti su u današnjem izdanju objavile da zemlje Kvinte: Velika Britanija, Francuska, Italija, Nemačka i SAD, nastoje da se "pitanje Kosova reši najkasnije do kraja godine na štetu Srbije", a da se razmatraju i opcije izmene formata dijaloga Beograda i Prištine tokom kojeg bi svoj plan sproveli u delo.

List je naveo da jedan od modela o kojem se razmišlja jeste da se u pregovore uključi više posrednika i da se pod "firmom opšteprihvaćenog dogovora" i na brzinu progura ono što je za Srbiju neprihvatljivo, a to je stolica u UN za Kosovo u zamenu za ZSO.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.