Drecun: Nećemo nikada prihvatiti članstvo Kosova u UN u zamenu za ZSO

Izvor: BKTV News, 12.Maj.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Nećemo nikada prihvatiti članstvo Kosova u UN u zamenu za ZSO

"Bilo kakav pritisak ili plan da se Srbija natera da postupi protivno definisanim ''donjim granicama'' jednostavno je osuđen na neuspeh, ističe predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

"Naravno da je stav zapadnih zemalja koje su priznale Kosovo kao državu takav da bi oni želeli da mi priznamo tu samoproglašenu državu i da ona postane članica Ujedinjenih nacija. Svi ovi natpisi (u medijima) koji govore o nekakvim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ponudama ''jedno za drugo'' su zapravo pokušaj da se pokaže da se Srbiji nudi sve za ništa i to, naravno, nije prihvatljivo", rekao je Milovan Drecun za Prvi program Radio Beograda.

Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama u zamenu za Zajednicu srpskih opšina, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i ponovio da je dolaženje do kompromisa putem dijaloga jedino prihvatljivo rešenje.

Vučić: Nije tajna da Nemačka tretira Kosovo kao državu, apelujem na sve zapadne zemlje...; "Idem na Samit EU, ako sve bude u redu!"

Mediji su prethodno preneli da zapadne zemlje razmatraju opciju izmene formata dijaloga Beograda i Prištine.

Kako se navodi, jedan od modela o kojem se razmišlja je da se u pregovore uključi više posrednika i da se na brzinu izdejstvuje ono što je za Srbiju neprihvatljivo.

"Mi ono što nudimo jeste da se sedne za pregovarački sto i da se postigne kompromisno rešenje za konačni status Kosova, sve drugo je izvan onoga što će Srbija prihvatiti", naglasio je Drecun.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.