Drecun:Nećemo prihvatiti članstvo KiM u UN u zamenu za ZSO

Izvor: Večernje novosti, 12.Maj.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun:Nećemo prihvatiti članstvo KiM u UN u zamenu za ZSO

Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama u zamenu za Zajednicu srpskih opšina, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama u zamenu za Zajednicu srpskih opšina, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i ponovio da je dolaženje do kompromisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << putem dijaloga jedino prihvatljivo rešenje. "Bilo kakav pritisak ili plan da se Srbija natera da postupi protivno definisanim ''donjim granicama'' jednostavno je osuđen na neuspeh. Naravno da je stav zapadnih zemalja koje su priznale Kosovo kao državu takav da bi oni želeli da mi priznamo tu samoproglašenu državu i da ona postane članica Ujedinjenih nacija. Svi ovi natpisi (u medijima) koji govore o nekakvim ponudama ''jedno za drugo'' su zapravo pokušaj da se pokaže da se Srbiji nudi sve za ništa i to, naravno, nije prihvatljivo", rekao je Drecun za Prvi program Radio Beograda.PROČITAJTE JOŠ: Đurić: Bilo je genocida na Kosovu ali ga je počinila OVK; Srbima pomoć pružena posle sastanka sa Vučićem Mediji su prethodno preneli da zapadne zemlje razmatraju opciju izmene formata dijaloga Beograda i Prištine. Kako se navodi, jedan od modela o kojem se razmišlja je da se u pregovore uključi više posrednika i da se na brzinu izdejstvuje ono što je za Srbiju neprihvatljivo. "Mi ono što nudimo jeste da se sedne za pregovarački sto i da se postigne kompromisno rešenje za konačni status Kosova, sve drugo je izvan onoga što će Srbija prihvatiti", naglasio je Drecun.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Nećemo prihvatiti članstvo Kosova u UN u zamenu za ZSO"

Izvor: B92, 12.Maj.2018

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun izjavio je da Srbija neće prihvatiti članstvo Kosovo u UN u zamenu za Zajednicu srpskih opština...Drecun je za Prvi program Radio Beograda kazao da je dolaženje do kompromisa putem dijaloga jedino prihvatljivo rešenje..."Srbija neće prihvatiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.