Izvor: RTS, 23.Sep.2020, 18:31

Lajčak uoči tehničkog dijaloga: Sledi rešavanje finansijskih potraživanja

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da će se na sutrašnjem nastavku tehničkog dijaloga razgovarati o međusobnim finansijskim potraživanjima.
Miroslav Lajčak kaže da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti saglasili da će njihovi pregovarači slediti rešavanje međusobnih finansijskih potraživanja i aranžmana za nevećinsku zajednicu.

Lajčak je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Tviteru napisao da su obe teme veoma kompleksne.
"Zato ćemo sutra razgovarati o finansijskim potraživanjima, a o sporazumima o nevećinskim zajednicama u narednim danima", napisao je Lajčak.
Delegacija Beograda, sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem na čelu, sutra u Briselu nastavlja tehničko-ekspertske razgovore o normalizaciji odnosa sa Prištinom. 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Naš najveći kompromis je što smo pristali da pričamo sa Srbijom"

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 18:24

Priština -- Kosovski premijer Avdulah Hoti kaže da ne zna da li će sastanak 28. septembra u Briselu biti i održan, jer je Srbija zahtevala da Priština uspostavi ZSO...Hoti je na konferenciji za štampu rekao da je za Kosovo to zatvorena tema..."O ZSO se neće razgovarati, jer je to tema zatvorena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.