LOŠ ZNAK ZA SIRIJU: SAD podigle avion sudnjeg dana (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠ ZNAK ZA SIRIJU: SAD podigle avion sudnjeg dana (VIDEO)

Letelica se nalazi iznad države Indijana

SAD su podigle u vazduh avion E-4B "Najtvoč", poznatiji kao avion "sudnjeg dana", objavio je resurs za praćenje aviona "Civmiler".

Pročitajte i :

Na karti koju je portal objavio vidi se da se letelica nalazi iznad države Indijana.

Airborne from Wright-Patterson?!

🇺🇸 US Air Force

E-4B Nightwatch

73-1677 MATH01 pic.twitter.com/Wu4kDI8hCy

— CivMilAir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ✈ (@CivMilAir) April 11, 2018

​E-4B je dobio naziv "Sudnji dan", jer se može iskoristiti kao komandni štab u uslovima nuklearnog sukoba, ukoliko su kopnene strukture kontrole uništene ili oštećene.

Avion može da leti čitavu nedelju pod uslovom da dopunjava gorivo u vazduhu. Oprema instalirana na E-4B je zaštićena od štetnih faktora atomske eksplozije.

Zasad nema informacija zašto je avion podignut u vazduh. Ranije su mediji izveštavali da E-4B prati predsednika tokom nekih putovanja u inostranstvo, kao i ađutanta sa "nuklearnim koferom".
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.