KANAĐANI UDARILI RAMPU TURSKOJ: Ankara ostaje bez moćnog oružja, previše su se hvalisali njime

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 22:46

KANAĐANI UDARILI RAMPU TURSKOJ: Ankara ostaje bez moćnog oružja, previše su se hvalisali njime

Kanada ima sasvim dobar razlog za svoj najnoviji potez

Kanada je danas zabranila izvoz dronova u Tursku nakon što je zaključila da su ovu opremu koristile azerbejdžanske snage koje se bore protiv Jermenije u regionu Nagorno-Karabaha, izjavio je ministar spoljnih poslova Mark Garno.

Rojters prenosi da je Garno izjavio kako ovakva upotreba nije u skladu s kanadskom spoljnom politikom, kao ni uveravanjima koje je ranije dala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turska i dodao da je tokom dana izrazio zabrinutost u razgovoru sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom.

Agencija navodi da je Otava suspendovala dozvole prošlog oktobra kako bi mogla da razmotri tvrdnje da su azerbejdžanski dronovi korišćeni u sukobu bili opremljeni sistemima za snimanje i ciljanje koje je napravila kanadska filijala kompanije "L3Harris Tećnologies".

Rojters prenosi da se povodom odluke Otave ranije danas oglasilo i tursko ministarstvo spoljnih poslova koje je potvrdilo da je Čavušoglu pozvao Kanadu da preispita ograničenja za svoju odbrambenu industriju i da je izrazio zabrinutost zbog stava ove zemlje kada je u pitanju izvoz u Tursku.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanada ukinula dozvole za izvoz dronova u Tursku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 08:22

"Kanada je zabranila izvoz dronova u Tursku nakon što je zaključila da su ovu opremu koristile azerbejdžanske snage koje se bore protiv Jermenije u regionu Nagorno-Karabaha", izjavio je ministar spoljnih poslova Mark Garno...Rojters prenosi da je Garno izjavio kako ovakva upotreba nije u skladu s...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Odgođena posjeta grčkog šefa diplomatije Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2021

Posjeta grčkog ministra spoljnih poslova Nikosa Dendijasa Ankari odgođena je za četvrtak, 15. april, saopštilo je u utorak, 13. aprila, Ministarstvo spoljnih poslova Turske. U saopštenju se ne navodi razlog odgađanja sastanka, koji je trebalo da se održi u srijedu, 14. aprila. Iz Ministarstva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.