TAJVAN POSLAO RATNI SIGNAL KINI: Imaju novo oružje koje žele da upotrebe protiv Pekinga (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 10:12

TAJVAN POSLAO RATNI SIGNAL KINI: Imaju novo oružje koje žele da upotrebe protiv Pekinga (FOTO)

Ne prestaju tenzije u Južnom kineskom moru

Tajvan je predstavio danas novi amfibijski ratni brod koji će se koristiti za prevoz vojnih snaga i poboljšaće linije snabdevanja ostrva u priboalnom delu Kine i u Južnom kineskom moru.

Brod "Ju Šan", nazvan po najvišoj planini na Tajvanu, najnoviji je deo ambicioznog programa tajvanskog predsednika Cai Ing-vena da modernizuje oružane snage usred pritiska iz Kine, koja polaže pravo na to ostrvo, prenosi agencija Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Brod, koji je izgradila državna tajvanska korporacija Si-Es-Bi-Si, naredne godine će ući u upotrebu, a biće naoružan sa topom za upotrebu protiv vazdušnih i površinskih ciljeva, kao i protivavionskim raketama.

Taiwan bolsters navy with unveiling of new amphibious warfare ship https://t.co/i86pyEmXC5 pic.twitter.com/ig6ALv2JMs

— Reuters (@Reuters) April 13, 2021

Predsednik Tajvana je rekao da ovaj brod predstavlja "prekretnicu" u planovima za izgradnju ratnih brodova.

- Verujem da će ovaj brod sigurno ojačati sposobnost mornarice da ispuni svoju misiju i dodatno učvrstiti našu odbranu - izjavio je predsednik.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.