Kanada ukinula dozvole za izvoz dronova u Tursku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 08:22

Kanada ukinula dozvole za izvoz dronova u Tursku

"Kanada je zabranila izvoz dronova u Tursku nakon što je zaključila da su ovu opremu koristile azerbejdžanske snage koje se bore protiv Jermenije u regionu Nagorno-Karabaha", izjavio je ministar spoljnih poslova Mark Garno.

Rojters prenosi da je Garno izjavio kako ovakva upotreba nije u skladu s kanadskom spoljnom politikom, kao ni uveravanjima koje je ranije dala Turska i dodao da je tokom dana izrazio zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u razgovoru sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom.

Agencija navodi da je Otava suspendovala dozvole prošlog oktobra kako bi mogla da razmotri tvrdnje da su azerbejdžanski dronovi korišćeni u sukobu bili opremljeni sistemima za snimanje i ciljanje koje je napravila kanadska filijala kompanije "L3Harris Technologies".

Rojters prenosi da se povodom odluke Otave ranije oglasilo i tursko ministarstvo spoljnih poslova koje je potvrdilo da je Čavušoglu pozvao Kanadu da preispita ograničenja za svoju odbrambenu industriju i da je izrazio zabrinutost zbog stava ove zemlje kada je u pitanju izvoz u Tursku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kanada ukinula dozvole za izvoz dronova u Tursku

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Otava -- Kanada je zabranila izvoz dronova u Tursku nakon što je zaključila da su opremu koristile azerbejdžanske snage u regionu Nagorno-Karabaha...To je juče izjavio ministar spoljnih poslova kanade Mark Garno...Rojters prenosi da je Garno izjavio kako ovakva upotreba nije u skladu s kanadskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.