Južna Koreja izbarala novog predsednika, liberala Mun Džae-ina: Sve oči uprte u Kim Džong Una i Trampa

Izvor: Telegraf.rs, 09.Maj.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja izbarala novog predsednika, liberala Mun Džae-ina: Sve oči uprte u Kim Džong Una i Trampa

Prema prvim rezultatima predsedničkih izbora u Južnoj Koreji, novi šef države biće Mun Džae-in.

Liberal Džae-in pobedio je sa 41.4 odsto glasova, nezvanično se saznaje.

Današnje glasanje okončaće višemesečni vakuum na vlasti, nakon što je Park smenjena u martu na osnovu optužbi za primanje mita i zloupotrebu vlasti, čime je postala prvi demokratski izabran predsednik Južne Koreje koji je zbačen s vlasti. Ona se trenutno nalazi u zatvoru jer je suđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << protiv nje u toku, ali negira da je počinila bilo kakav prestup, a danas je odlučila da ne glasa, navode južnokorejski mediji.

U Južnoj Koreji nema drugog kruga predsedničkih izbora - ko u prvom dobije najviše glasova, postaje šef države.

Očekuje se da će pobednik položiti zakletvu u sredu, nakon što Nacionalna izborna komisija objavi zvanične rezultate.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južna Koreja izbarala novog predsjednika, liberala Mun Džae-ina

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2017

SEUL- Prema prvim rezultatima predsjedničkih izbora u Južnoj Koreji, novi šef države biće Mun Džae-in...Liberal Džae-in pobijedio je sa 41.4 odsto glasova, nezvanično se saznaje...Današnje glasanje okončaće višemjesečni vakuum na vlasti, nakon što je Park smijenjena u martu na osnovu optužbi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tajne veze novog predsednika Južne Koreje sa Severnom Korejom: Ovaj čovek može da spreči ili da izazove Treći svetski rat (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Maj.2017

Na izborima za predsednika Južne Koreje pobedio je Mun Džae-in, liberalni advokat čija su specijalnost ljudska prava. Onje takođe i zagovornik je umerene politike prema Severnoj Koreji, javio je Rojters, pozivajući se na izlazne ankete sa birališta...Mun je, prema predviđanjima, osvojio 41,4 odsto...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.