Irinej: Neljudsko prebijanje episkopa Metodija čin fašizma

Izvor: B92, 27.Dec.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej: Neljudsko prebijanje episkopa Metodija čin fašizma

Beograd -- Patrijarh Irinej pozvao je vlast u Crnoj Gori, posebno pripadnike MUP-a, da odmah prestanu sa brutalnim terorom nad SPC, njenim sveštenstvom i vernim narodom.

Patrijarh je zatražio da iz zatvora odmah neizostavno budu oslobođeni narodni poslanici Mandić, Knežević i Zogović.

Reagujući na, kako ističe, neljudsko prebijanje vikarnog Episkopa dioklijskog Metodija, sveštenika i srpskih pravoslavnih vernika, samo zato što su Srbi i zato što su pravoslavne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vere, čin je nezabeležen u Evropi od pada fašizma i prestanka boljševičkog terora.

Patrijarh u izjavi dostavljenoj medijima poručuje da su uhapšeni poslanici, politički predstavnici srpskog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, kao i svi drugi koji su uhapšeni juče i danas zbog odbrane svojih svetinja od državnog terora i otimačine.

Navodi se da se patrijarh moli Gospodu da, kako kaže, urazumi ljude koji vode Crnu Goru da prekinu sa nasiljem i otimanjem crkvene imovine i pruža punu podršku arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernima SPC da se na svakom mestu i u svakoj prilici bore i ne odustanu od odbrane SPC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.