Irinej: Neljudsko prebijanje episkopa Metodija čin fašizma

Patrijarh Irinej pozvao je vlast u Crnoj Gori, posebno pripadnike MUP-a, da odmah prestanu sa brutalnim terorom nad SPC, njenim sveštenstvom i vernim narodom.

Izvor: B92

Petak, 27.12.2019.

15:32

Irinej: Neljudsko prebijanje episkopa Metodija čin fašizma
Tanjug/Predsedništvo Srbije

Patrijarh je zatražio da iz zatvora odmah neizostavno budu oslobođeni narodni poslanici Mandić, Knežević i Zogović.

Reagovao je na, kako ističe, neljudsko prebijanje vikarnog episkopa dioklijskog Metodija, sveštenika i srpskih pravoslavnih vernika, samo zato što su Srbi i zato što su pravoslavne vere, čin nezabeležen u Evropi od pada fašizma i prestanka boljševičkog terora.

Patrijarh u izjavi dostavljenoj medijima poručuje da su uhapšeni poslanici, politički predstavnici srpskog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, kao i svi drugi koji su uhapšeni juče i danas zbog odbrane svojih svetinja od državnog terora i otimačine.

Navodi se da se patrijarh moli Gospodu da, kako kaže, urazumi ljude koji vode Crnu Goru da prekinu sa nasiljem i otimanjem crkvene imovine i pruža punu podršku arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve da se na svakom mestu i u svakoj prilici bore i ne odustanu od odbrane SPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: