Fajnenšel tajms: Cipras spreman da prihvati većinu zahteva kreditora

Izvor: Prva.rs, 01.Jul.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajnenšel tajms: Cipras spreman da prihvati većinu zahteva kreditora

Cipras je sinoć u pismu na dve strane Evropskoj komisiji, Evropskoj centralnoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu, u koje je FT imao uvid, poručio da je, uz nekoliko sitnijih izmena, spreman da pristane na uslove kreditora.
Grčki premijer je u pismu izneo detalje iznenađujućeg zahteva Grčke da joj postojeći paket finansijske pomoći bude produžen, a novi, vredan 29,1 milijardu evra, odobren. Iako je dosadašnji paket zvanično istekao jutros, Cipras se nada da će njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << pismo poslužiti kao osnova za novi paket.
Grčka će pristati na reformu poreza na dodatu vrednost pod uslovom da posebni popust od 30 odsto za ostrva bude sačuvan, navodi se u pismu. Pored toga, Cipras traži da podizanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina počne da se sprovodi od 2022. umesto od oktobra ove godine, kao i da se odobri posebna socijalna pomoć za siromašne penzionere, koja bi postepeno bila ukinuta do decembra 2019.
Ministari finansija evrozone će danas popodne  održati telekonferenciju na temu grčke krize.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras: Spremni smo da prihvatimo zahteve kreditora; Merkel: Nema pregovora pre referenduma

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2015

Premijer Grčke Aleksis Cipras spreman je prihvati veći deo zahteva kreditora, prenose svetski mediji.Kako tvrde mediji, Cipras je u pismu Evropskoj komisiji, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci, tražio pomoć u vrednosti od 29 milijardi evra.Grčki premijer je u pismu izneo detalje iznenađujućeg...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.