Đurić: Srpska deca žrtve ideologije mržnje koja u Prištini nije napuštena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 20:35

Đurić: Srpska deca žrtve ideologije mržnje koja u Prištini nije napuštena

Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece u Goraždevcu, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručuje da su srpska deca pala kao žrtve sulude ideologije mržnje usmerene prema čitavom jednom narodu, njegovoj kulturi i trajanju, uz konstataciju da ta ideologija do danas nije napuštena i da ima brojne političke sponzore u Prištini.

Đurić je u saopštenju naveo da cela Srbija saučestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u bolu žitelja Goraždevca, na čiju decu su 13. avgusta 2003. godine teroristi kukavički otvorili vatru usmrtivši Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), i teško ranivši Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13), Bogdana Bukumirića (14) i Đorđa Ugrenovića (20).

''Srbi u Goraždevcu, uprkos svom tragičnom gubitku i mukama koje svakodnevno savlađuju, i dalje opstaju na svojoj zemlji i ognjištima, čuvajući grobove svoje dece i predaka i trag srpskog postojanja u Metohiji'', naveo je Đurić.

Poručio je da će država Srbija nastaviti da im pomaže na svaki način da se, kako je istakao, srpsko ime i nadalje čuje tamo gde se u kontinuitetu čulo vekovima.

Đurić je ocenio da će stradanje srpske dece na Bistrici ostati kao večno upozorenje zapisano u ''velikoj i prepunoj knjizi srpskih stradanja na KiM''.

''Ali, i kao podsetnik na obavezu da država Srbija nikada više ne bude toliko slaba i bespomoćna da oni koji nas mrze pomisle da mogu nekažnjeno napasti bilo kog našeg sunarodnika'', poručio je Đurić.

Kako je naveo, godišnjica zločina u Goraždevcu povod je da se još jednom ukaže na neuspeh međunarodnog pravosuđa na KiM koje, podseća Đurić, nije rasvetlilo nijedan od zločina počinjenih nad srpskim stanovništvom nakon 2000. godine.

''Zatvarajući istragu o stradanju naše dece i mučeništvu mnogih drugih naših sunarodnika na KiM, učinjen je greh protiv čovečnosti, a demokratski svet je kapitulirao pred ideologijama mržnje i terorizmom'', zaključio je Đurić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

17 godina od zločina u Goraždevcu! Đurić: "Srpska deca su žrtve sulude ideologije mržnje prema čitavom narodu"

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 00:42

Srbi u Goraždevcu, uprkos svom tragičnom gubitku i mukama, i dalje opstaju na svojoj zemlji - istakao je Đurić..Navršava se danas 17 godina od ubistva dece u Goraždevcu na Kosovu i Metohiji, kada su 13. avgusta 2003. godine teroristi kukakvički otvorili vatru i usmrtili Panteliju Dakića (12)...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.