Đurić: Srpska deca u Goraždevcu pala su kao žrtve sulude ideologije mržnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020, 20:39

Đurić: Srpska deca u Goraždevcu pala su kao žrtve sulude ideologije mržnje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić naveo je u pisanom saopštenju da čitava Srbija saučestvuje u bolu žitelja Goraždevca, na čiju decu su 13. avgusta 2003. godine, kako je rekao, pucali tetoristi i ubili Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), a teško ranili Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13), Bogdana Bukumirića (14) i Đorđa Ugrenovića (20).

"Srpska deca pala su kao žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sulude ideologije mržnje, koja nije usmerena ni prema kome određenom, već prema čitavom jednom narodu, njegovoj kulturi i trajanju, i nažalost ta ideologija do danas nije napuštena i ima brojne političke sponzore u Prištini", kazao je Đurić.

On je naveo da Srbi u Goraždevcu, "uprkos svom tragičnom gubitku i mukama koje svakodnevno savlađuju, i dalje opstaju na svojoj zemlji i ognjištima, čuvajući grobove svoje dece i predaka i trag srpskog postojanja u Metohiji".

"Država Srbija će nastaviti da im pomaže na svaki način da se srpsko ime i nadalje čuje tamo gde se u kontinuitetu čulo vekovima", navodi se u saopštenju.

Stradanje srpske dece na Bistrici, kako dodaje, ostaće kao "večno upozorenje zapisano u velikoj i prepunoj knjizi srpskih stradanja na Kosovu i Metohiji", ali i kao podsetnik na obavezu da država Srbija nikada više ne bude toliko slaba i bespomoćna.

"Ova tužna godišnjica je i povod da se još jednom sa negodovanjem setimo neuspeha međunarodnog pravosuđa na Kosovu i Metohiji, koje nije rasvetlilo nijedan od zločina počinjenih nad srpskim stanovništvom nakon 2000. godine", rekao je Đurić.

Zatvarajući istragu o stradanju dece i mučeništvu mnogih drugih sunarodnika na Kosovu i Metohiji, učinjen je greh protiv čovečnosti, a demokratski svet je kapitulirao pred ideologijama mržnje i terorizmom, zaključio je Đurić u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Srpska deca žrtve ideologije mržnje koja u Prištini nije napuštena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020

Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece u Goraždevcu, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručuje da su srpska deca pala kao žrtve sulude ideologije mržnje usmerene prema čitavom jednom narodu, njegovoj kulturi i trajanju, uz konstataciju da ta ideologija do danas nije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zakon o OVK na godišnjicu Goraždevca? Ako je međunarodna zajednica protiv, neće proći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 10:21

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je ironija, apsurd i primer zlokobne mržnje što na godišnjicu terorističkog napada kod Goraždevca, Priština pokušava da usvoji zakon po kome će svako javno spominjanje da su OVK i njeni komandati teroristi biti kažnjivo zatvorom...Gostujući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.