Di Majo zapretio: Obustava finansiranja EU ako ne primi migrante

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2018, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Di Majo zapretio: Obustava finansiranja EU ako ne primi migrante

Jasan stav italijanskog vicepremijera

Vicepremijer Italije Luiđi di Majo kaže da će njegova stranka glasati za obustavu finansiranja Evropske unije naredne godine, ako se evropski partneri ne slože oko prihvata migranata koji su trenutno zadržani na brodu obalske straže u luci na Siciliji.

- Ako sutra ne bude nikakvog rezultata sa sastanka Evropske komisije o redistribuciji migranata sa broda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dičioti, Pokret pet zvezdica i ja nećemo biti voljni da damo 20 milijardi evra svake godine EU - rekao je Di Majo u video snimku objavljenom na Fejsbuku.

Tri dana nakon što se brod Dičioti usidrio u Kataniji, 150 odraslih migranata je i dalje na palubi, prenosi agencija Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.