Italija preti suspenzijom finansiranja EU

Izvor: N1 televizija, 23.Avg.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija preti suspenzijom finansiranja EU

Zamenik italijanskog premijera Luiđi di Majo rekao je da će njegova stranka glasati za suspenziju finansiranja EU naredne godine, ako evropski partneri ne pristanu da preuzmu migrante koji su sada na brodu Obalske straže na Siciliji.

"Ako sutra ne bude ništa postignuto na sastanku Evropske komisije o raspodeli migranata sa broda 'Dičioti' pokret 'Pet zvezda' i ja nećemo podržati izdvajanje 20 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << evra godišnje za EU", rekao je Di Majo.

Tri dana nakon što je brod "Dičioti" pristao u Kataniji, 150 migranata i dalje je na brodu. 

Nakon više stotina hiljada dolazaka morem poslednjih godina, Italija sada želi da druge zemlje EU preuzmu svoj deo tereta i prime veći broj migranata.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Di Majo preti: Obustava finansiranja EU ako ne primi migrante

Izvor: Blic, 23.Avg.2018

Vicepremijer Italije Luiđi di Majo kaže da će njegova stranka glasati za obustavu finansiranja Evropske unije naredne godine, ako se evropski partneri ne slože oko prihvata migranata koji su trenutno zadržani na brodu obalske straže u luci na Siciliji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.