Dačić sa srpskim ambasadorima iz SAD, Alžira, Argentine

Izvor: B92, 01.Avg.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa srpskim ambasadorima iz SAD, Alžira, Argentine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Beogradu sa nekoliko srpskih ambasadora.

On je sa njima razgovarao o situaciji na KiM i bilateralni odnosima sa zemljama u kojima predstavljaju Srbiju.

Dačić je razgovarao sa ambasadorom Srbije u SAD Đerđem Matkovićem, u Švedskoj Draganom Momčilovićem, ambasadorkom Srbije u Argentini Jelom Baćević i ambasadorom Srbije u Alžiru Aleksandrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jovanovićem.

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima, ministar ih je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Ministar Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije zemlje na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju MSP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić se sastao sa srpskim ambasadorima, a evo šta im je NALOŽIO

Izvor: Blic, 01.Avg.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa nekoliko srpskih ambasadora i sa njima razgovarao o situaciji na KiM i bilateralni odnosima sa zemljama u kojima predstavljaju Srbiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.