Dačić: Štetne izjave o Veselinoviću kao organizatoru barikada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2011, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Štetne izjave o Veselinoviću kao organizatoru barikada

UŽICE -

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao netačne, politički nekorektne i neodgovorne navode da Zvonko Veselinović rukovodi protestima Srba na severu Kosova.

Mi Srbi smo sami sebi najveći neprijatelji i ovakva tvrdnja je neistina i to je teška optužba na račun svog naroda", rekao je ministar koji je danas u Užicu prisustvovao svečanosti obeležavanja Dana grada.

Na barikadama žene, deca, sveštenici
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Dačić je za takve izjave rekao da su štetne i da sve kriminalne grupe treba uhapsiti, ali da su neke van dometa srpske policije.

On je negirao da otporom Srba na severu Kosova rukovode kriminalne grupe i da na tom području postoje opštine u kojima su održani izbori.

"Zvonko Veselinović je privođen i hapšen davno, pre nego što sam ja postao ministar, ali Srbija nema policiju na severu Kosova. Bio bih radostan da ona funkcioniše na severu Kosova", rekao je Dačić.

Veselinović je biznismen iz Kosovske Mitrovice za koga prištinski list Koha ditore, pozivajući se na izvore iz Euleksa, tvrdi da je organizovao grupu koja je na Jarinju 27. septembra napala Kfor i izazvala sukob u kome je korišćeno i vatreno oružje.

Dačić je dodao da su na barikadama žene, deca, sveštenici i da takve izjave idu na ruku prištinskoj vlasti koja govori da je najveći problem kriminal na severu Kosova.

Ministar je zbog toga upitao koliki je kriminal u Prištini o naveo podatak da 75 odsto heroina za Evropu ide preko albanske mafije.

On je rekao da Euleks treba da odgovori šta je sa zaštićenim svedokom koji je trebalo da svedoči na suđenju Fatmiru Ljimaju i da li je on bio u sistemu zaštite svedoka i ako je bio kako je moguće da je pronađen mrtav u Nemačkoj.

Dačić je dodao da je politička situacija na Kosovu takva da Albanci jedinstveno imaju jednu politiku, a Srbi jedinstveno drugu politiku.

Mediji: Sukobe na Jarinju organizovao švercer

Današnji Blic piše da je švercer nafte i osoba koju srpska policija povezuje sa krijumčarenjem droge i kradenih vozila, Zvonko Veselinović, označen u bezbednosnim izveštajima kao jedan od organizatora sukoba Srba sa Kforom na prelazu Jarinje 27. septembra, kada je povređeno više civila i vojnika, piše .

Ime tridesetjednogodišnjeg Veselinovića se spominjalo i prilikom paljenja prelaza na Jarinju krajem jula.

Veselinović želi da destabilizuje situaciju na severu Kosova, jer mu ne odgovara uvođenje reda.

Blic navodi da je Veselinović zvanično vlasnik benzinske pumpe u severnom delu Kosovske Mitrovice, "preko koje pere novac od šverca nafte i naftnih derivata".

"Važi za lokalnog bosa, koji pod kontrolom drži sve kriminalne aktivnosti u tom kraju. Legalno kupuje robu u Srbiji i prevozi je cisternama u Kosovsku Mitrovicu, gde po poslovnoj dokumentaciji prodaje naftu, derivate i benzin", piše Blic.

List tvrdi da Veselinović, osim sa albanskim kriminalnim grupama, sarađuje i sa crnogorskim i srpskih mafijašima, najviše sa kriminalnim grupama iz Jagodine, Kruševca i Novog Pazara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Neodgovorne izjave o Veselinoviću

Izvor: S media, 07.Okt.2011

- Izjave o Zvonku Veselinoviću su neodgovorne i štetne - kaže ministar Ivica Dačić. Protestima Srba na severu Kosova ne rukovode kriminalne grupe - naglašava Dačić. ..Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao netačne, politički nekorektne i neodgovorne navode da Zvonko...

Nastavak na S media...

"Optužbe protiv Veselinovića lažne"

Izvor: B92, 07.Okt.2011

Užice -- Ministar policije Ivica Dačić ocenio je kao netačne, politički nekorektne i neodgovorne navode da Zvonko Veselinović rukovodi protestima Srba na severu Kosova..."Mi Srbi smo sami sebi najveći neprijatelji i ovakva tvrdnja je neistina i to je teška optužba na račun svog naroda", rekao...

Nastavak na B92...

DAČIĆ: LAŽ JE DA KRIMINALCI RUKOVODE OTPOROM SRBA

Izvor: Kurir, 07.Okt.2011

UŽICE - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao potpuno netačne i krajnje neodgovorne navode po kojima kriminalne grupe rukovode protestima na severu Kosova i Metohije..."Reći da kriminalne grupe rukovode protestima Srba na severu Kosova je politički krajnje...

Nastavak na Kurir...

Ivica Dačić: Srbi su sami sebi najveći neprijatelj

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Okt.2011, 09:46

UŽICE - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, demantovao navode po kojima kriminalne grupe rukovode protestima Srba na severu Kosova i Metohije

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.