Dačić: Kriminalci ne rukovode protestima

Izvor: RTS, 07.Okt.2011, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kriminalci ne rukovode protestima

Krajnje je neodgovorno i netačno reći da kriminalne grupe rukovode protestima na severu Kosova, rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i dodao da su takvi stavovi najbolji pokazatelj da smo sami sebi najveći neprijatelj.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je kao potpuno netačne i krajnje neodgovorne navode po kojima kriminalne grupe rukovode protestima na severu Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Metohije.

"Reći da kriminale grupe rukovode protestima Srba na severu Kosova je politički krajnje neodgovorno i netačno", rekao je Dačić u Užicu.

Prema njegovim rečima takvi stavovi su "u stvari najbolji pokazatelj koliko smo mi sami sebi najveći neprijatelj i koliko sami radimo protiv sebe".

Upitan o navodima medija o ulozi Zvonka Veselinovića iz Kosovske Mitrovice, Dačić je naveo i da je "apsolutna laž da Veselinović rukovodi otporom Srba".

"Ta izjava je apsolutna laž, neistina, glupost i veoma je štetna", rekao je Dačić naglasivši da takvi stavovi "apsolutno idu na ruku prištinskoj vlasti koja govori da je najveći problem kriminal na severu Kosova".

"Ako će kolektivni otpor srpskog naroda na Kosovu biti tumačen kao da je vođa Veselinović, mislim da je to sramota za srpski narod, a ustalom, pripadnici onih političkih stranaka sa kojima je blizak neka se izjasne o tome. Svi znaju sa kim je blizak i nek se jave sami", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Veselinović je davno pre nego što je on postao ministar bio privođen i hapšen, ali je to sada nemoguće uraditi, jer Srbija nema policiju na Kosovu i Metohiji.

Pojedini beogradski mediji naveli su juče da je Veselinović vodeći švercer, mahom benzina i cigareta na severu Kosova, i da je predvodio grupu od dvadesetak naoružanih ljudi u sukobu sa Kforom kod Jarinja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.