Dačić: Neodgovorne izjave o Veselinoviću

Izvor: S media, 07.Okt.2011, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neodgovorne izjave o Veselinoviću

- Izjave o Zvonku Veselinoviću su neodgovorne i štetne - kaže ministar Ivica Dačić. Protestima Srba na severu Kosova ne rukovode kriminalne grupe - naglašava Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao netačne, politički nekorektne i neodgovorne navode da Zvonko Veselinović rukovodi protestima Srba na severu Kosova.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Mi Srbi smo sami sebi najveći neprijatelji i ovakva tvrdnja je neistina i to je teška optužba na račun svog naroda- rekao je ministar koji je danas u Užicu prisustvovao svečanosti obeležavanja Dana grada.

Kfor: Moguće nasilno uklanjanje barikada!

Stefanović: Opasne izjave SNS-a

Stefanović: Rešenje o prelazima, pa nastavak dijaloga

Dačić je za takve izjave rekao da su štetne i da sve kriminalne grupe treba uhapsiti, ali da su neke van dometa srpske policije.

On je negirao da otporom Srba na severu Kosova rukovode kriminalne grupe i da na tom području postoje opštine u kojima su održani izbori.

- Zvonko Veselinović je privodjen i hapšen davno, pre nego što sam ja postao ministar, ali Srbija nema policiju na severu Kosova. Bio bih radostan da ona funkcioniše na severu Kosova - rekao je Dačić.

Veselinović je biznismen iz Kosovske Mitrovice za koga prištinski list Koha ditore, pozivajući se na izvore iz Euleksa, tvrdi da je organizovao grupu koja je na Jarinju 27. septembra napala Kfor i izazvala sukob u kome je korišćeno i vatreno oružje.

Na barikadama žene, deca i sveštenici

Dačić je dodao da su na barikadama žene, deca, sveštenicici i da takve izjave idu na ruku prištinskoj vlasti koja govori da je najveći problem kriminal na severu Kosova.

Ministar je zbog toga upitao koliki je kriminal u Prištini i naveo podatak da 75 odsto heroina za Evropu ide preko albanske mafije.

On je rekao da Euleks treba da odgovori šta je sa zaštićenim svedokom koji je trebalo da svedoči na sudjenju Fatmiru Ljimaju i da li je on bio u sistemu zaštite svedoka i ako je bio kako je moguće da je pronađen mrtav u Nemačkoj.

Dačić je dodao da je politička situacija na Kosovu takva da Albanci jedinstveno imaju jednu politiku, a Srbi jedinstveno drugu politiku.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.