DEČAK (8) preminuo nakon što je UDAHNUO HELIJUM IZ BALONA na rođendanskoj žurki! Skrhana majka poručila samo jedno...

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2022, 19:19

DEČAK (8) preminuo nakon što je UDAHNUO HELIJUM IZ BALONA na rođendanskoj žurki! Skrhana majka poručila samo jedno...

Ležala je okružena porodicom, na krevetu svog sina sa njegovim omiljenim ćebetom i plišanim medvedićem kada je preminuo

Roditelji mladog dečaka iz Dablina koji je preminuo nakon što je udahnuo helijum iz rođendanskog balona upozorili su druge porodice da bezbedno odlože sav materijal koji sadrži taj gas kako bi sprečili sličnu tragediju.

Luk Ramon Harper (8) zadobio je smrtonosne povrede mozga nakon što je udahnuo helijum. Tragični incident >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se dogodio nakon što je preko glave stavio balon u obliku broja 8 koji je nedelju dana ranije kupljen za njegovu rođendansku zabavu. Proglašen je mrtvim u dečjoj bolnici u Dablinu 2. aprila prošle godine.

Njegova majka Hilari Meksvini rekla je u istrazi da se Luk igrao na spratu prethodnog popodneva i gledao video-snimke na Jutjubu.

Meksvini je rekla da njen sin, koji je imao autizam i dijagnostikovan mu je hiperkinetički poremećaj, nije reagovao kada je pozvala njega i njegovu sestru Elu da dođu na večeru nešto pre 17 časova.

Opisala je kako ga je našla kako leži licem nadole sa balonom potpuno iznad glave. Kazala je da je balon lebdeo u dnevnoj sobi nedelju dana nakon njegove rođendanske zabave i da je bio delimično izduvan.

Rekla je da je telo njenog sina bilo "mlitavo" dok mu je skinula balon sa lica i brzo ga iznela napolje u dvorište na svež vazduh. Istraga je saznala da su ona i Lukov otac, Martin Harper, svom sinu davali kompresije grudnog koša dok su čekali da stigne hitna pomoć.

Meksvini je rekla da je znala da je Luk "u nevolji" po količini vremena koje su bolničari proveli reanimirajući ga u bašti pre nego što su ga kolima hitne pomoći odvezli u bolnicu.

Dok je bila u bolnici, čula je da je doživeo srčani zastoj.

- Bilo je očigledno da mu je mozak veoma oštećen i da je bio na aparatima za održavanje života. Znala sam da je Luk u tom trenutku mrtav i da ga mašina održava u životu - priseća se.

Sledećeg dana lekari su je obavestili da je vreme za rastanak. Ispričala je kako je ležala, okružena porodicom, na krevetu svog sina sa njegovim omiljenim ćebetom i plišanim medvedićem kada je preminuo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.