Boško Obradović o mišu: Ne priznajem Vučićev sud, samo sud naroda

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boško Obradović o 'mišu': Ne priznajem Vučićev sud, samo sud naroda

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je dao izjavu policiji u vezi sa incidentom sa "mišom" kompjutera na Administrativnom odboru Skupštine Srbije i da toga dana u nije bilo nasilja na sednici odbora.

Obradović je 21. novembra na sednici Administrativnog odbora kompjuterskim "mišom" gađao Martinovića pošto mu je isključio mikrofon, a poslanicima Dveri nije dao reč.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />"Ne priznajem Vučićev sud, samo sud svog naroda. To je u najkraćem izjava koju sam dao policijskim službenicima na svojevrsnom saslušanju u Domu Narodne skupštine", rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da je policiji kazao da na sednici odbora nije bilo nasilja i nasilničkog ponašanja, ni njegovog, niti poslanika Dveri, već da je samo poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović pokušao da se obračuna s njim i poslanicima.

Predsednik Dveri rekao je da vladajuća većina godinu ipo vrši političko nasilje nad opozucijom i da Dveri imaju obavezu da zaštite interese građana koji su ih birali.

Obradović je dodao da je usmeno podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Martinovića - šefa Administrativnog odbora i šefa poslaničke grupe SNS, zbog pretnji koje mu je uputio posle incidenta, što je krivično delo ugrožavanja sigurnosti, i dodao da je zamolio policajce da to prenesu tužiocu.

"Aleksandar Martinović mi je rekao: 'Kad izađeš odavde, za ovo ćeš da mi platiš'. Preneo sam policajcima svoju uznemirenost i strah za bezbednost svoje porodice", rekao je Obradović.

On je dodao da su policijski službenici bili korektni i profesionalni, ali da policija nema šta da traži u Skupštini Srbije i da je ovo "montiran politički proces, jer je većina medija već procenila da je on nasilnik i da je to pritisak i na policiju, sud i tužilaštvo".

Poslanica Dveri Marija Janjušević rekla je da su institucije u Srbiji uzurpirane i da je ona danas u Skupštini Srbije ispitana kao građanin, a da je od trenutka kada je položila zakletvu svuda i uvek narodni poslanik.

Aleksandar Martinović je nedavno podneo tužilaštvu u Beogradu prijavu zbog sukoba na sednici, a iz istog razloga krivičnu prijavu su zajedno podneli i poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević i poslanik SNS Marko Atlagić.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Ne priznajem Vučićev sud, već samo sud svog naroda"

Izvor: B92, 30.Nov.2017

Beograd -- Troje poslanika Dveri, među kojima i lider Boško Obradović, dali su izjave policijskim službenicima u vezi sa incidentom na sednici Administrativnog odbora...Obradović je istakao da ne priznaje "Vučićev sud, već samo sud svog naroda" i da je to bila poenta njegove izjave koju je dao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.