Bajden razgovarao s novim nemačkim kancelarom o Rusiji i Ukrajini

Izvor: Beta, 11.Dec.2021, 10:03

Bajden razgovarao s novim nemačkim kancelarom o Rusiji i Ukrajini

Predsednik SAD Džozef Bajden razgovarao je telefonom sa novim nemačkim kancelarom Olafom Šolcom pored ostalog o tenzijama izmedju Rusije i Ukrajine.Bajden je u tviter poruci napisao da je razgovarao sa Šolcom da mu čestita."Žurim da sa njim blisko saradjujem oko svih svetskih izazova, uključuju i transatlantskim pokušajima suprotstavljanja destabilizujućim vojnim jačanjem Rusije duž ukrajinske granice", napisao je Bajden.Bela kuća je saopštila da su dvojica zvaničnika pored Rusije i Ukrajine razgovrali o stalnim naporima za okončanje kovida-19 i suočavanju sa pretnjama klimatskih promena.Bajden i Šolc ponovo su potvrdili bliske veze SAD i Nemačke i spremnost da ih učvrste i prodube, rekao je portparol nemačkog kancelara u saopštenju.Ovaj telefonski razgovor je najnoviji od više Bajdenovih poziva stranim vodjama poslednje nedelje.U utorak Bajden je telefonom razgovarao sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i zapretio mu sankcijama u slučaju napada na Ukrajinu.On je zatim razgovarao tokom nedelje sa više evropskih sila kao i sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.Zapad već više od mesec dana optužuje Rusiju da je nagomilala hiljade vojnika blizu ukrajinske granice. Kremlj navodi da odgovara na "provokacije". //
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden i novi nemački kancelar Šolc razgovarali o Rusiji i Ukrajini

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2021

Predsednik SAD Džozef Bajden razgovarao je telefonom sa novim nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o tenzijama između Rusije i Ukrajine.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.