BELA KUĆA POD OPSADOM: Hiljade demonstranata pokušava da prodre, žestoki sukobi sa policijom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 08:15

BELA KUĆA POD OPSADOM: Hiljade demonstranata pokušava da prodre, žestoki sukobi sa policijom (VIDEO)

U petak veče protesti su stigli i do Vašingotina, a u dva navrata demostranti su se okupljali oko Bele kuće, što je primoralo tajnu službu i policiju da zatvore područje oko predsedništva. 

Bela kuća je stavljena pod ključ i velike mere zaštite u petak veče zbog hiljade demostranata koji protestvuju u Vašingtonu ispred predsedništva, zahtevajući pravdu za smrt Džordža Flojda iz Mineapolisa.

Zbog ubistva ovog Afroamerikanca juče je uhapšen jedan policajac, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a protesti bukte širom zemlje.

Flojd (45) je preminuo u ponedeljak veče, nakon što ga je nekoliko policajaca iz Mineapolisa zaustavilo dok je pokušavao da plati namirnice lažnim novčanicama.

Breaking: The White House is on lockdown due to George Floyd protests outside the building. Demonstrators are being pushed back by the Secret Service after tossing over temporary barricades. pic.twitter.com/no3goMfm86

— PM Breaking News (@PMBreakingNews) May 29, 2020

On je oboren na zemlju, a beli policajac, Derek Čovin, držao je svoje koleno na Flojdovom vratu nekoliko minuta, nakon čega je ovaj preminuo.

Video ovog incidenta objavljen je u utorak, a protesti su buknuli gotovo momentalno. U Mineapolisu nekoliko noći vodile su se krvave borbe između policije i demostranata, dok je guverner tražio pomoć države i vojske.

The police have been getting extremely aggressive in front of the White House. I took a nasty blow to the head as these cop started throwing punches at DC residents and the journalists covering their protest of the execution of George Floyd. pic.twitter.com/VLw8TnSWCu

— Wyatt Reed (@wyattreed13) May 30, 2020

U petak veče protesti su stigli i do Vašingotina, a u dva navrata demostranti su se okupljali oko Bele kuće, što je primoralo tajnu službu i policiju da zatvore područje oko predsedništva.

Protests are growing outside of the White House. Press has been asked to stay inside for the time being. pic.twitter.com/g0WbFHq37V

— Alex Salvi (@alexsalvinews) May 29, 2020

Pojedini demostranti sukobljavali su se sa policijom, bacali na njih predmete poput flaša vode, obarali barikade i pokušavali da prodru do Bele kuće. Video snimci koji su osvanuli na društvenim mrežama pokazuju svu silinu tih obračuna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

HAOS ISPRED BELE KUĆE: Demonstranti jurišaju ka Trampovoj rezidenciji, sukobili se sa policijom (VIDEO)

Izvor: Kurir, 30.Maj.2020

Bela kuća je stavljena pod ključ i velike mere zaštite u petak veče zbog hiljada demostranata koje su izašle na ulice zbog nedavnog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda iz Mineapolisa

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.