AKTUELNO: U Srbiji 386 novozarazenih kovidom, 4 osobe preminule

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021, 06:33

AKTUELNO: U Srbiji 386 novozarazenih kovidom, 4 osobe preminule

Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 386 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 9.275 testiranih uzoraka, a preminule su četiri osobe.

Na respiratorima je osam pacijenata obolelih od kovida-19 od ukupno 452 hospitalizovanih.

Od početka epidemije u Srbiji je zaraženo 722.607 osoba, od kojih je 7.122 preminulo.

Procenat smrtnosti je 0,99 odsto.

Do sada je testirano 4.686.746 uzoraka.

Sve je više ljudi na bolničkom lečenju, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lekari ističu da nas brojevi upozoravaju na to da je četvrti talas pred nama, i da će na udaru biti nevakcinisani, te da je neophodno ubrzanje vakcinacije.

14.45 - U Srbiju stigao novi kontigent Fajzer vakcina

Ministarstvo zdravlja saopsstilo je danas da je u Srbiju stigao novi kontigent doza vakcina "Fajzer-Biontek", protiv kovida 19.

11.31 - Na Kosovu 100 novih slučajeva korona virusa

U poslednja 24 sata na Kosovu je zabeleženo 100 novih slučajeva kovid-19 i nijedan smrtni ishod.

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje u Prištini, na Kosovu je trenutno 539 aktivnih slučajeva, prenosi Kosovo onlajn.

Apeluje se na građane da se vakcinišu i navodi da je na Kosovu prisutan delta soj koji se brže širi od dosadašnjeg tipa kovida-19.

09.04 - Jablanički okrug: Stiglo 89 rezultata, jedan pozitivan

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga registrovan je jedan novi slučaj zaraze virusom korona.

U Zavodu navode da je u poslednja 24 sata stiglo 89 rezultata, od čega za grad Leskovac 72 i dodaju da je jedan rezultat sa pozitivnim nalazom, a u pitanju je osoba sa teritorije opštine Leskovac.

08.41 - Kragujevac nije daleko od kolektivnog imuniteta

U Kragujevcu je oko 74.000 punoletnih primilo obe doze vakcine, a oko 27.000 preležalo je kovid i deo njih se posle vakcinisao, izjavila je danas šef respiratornog centra kovid ambulante Sanja Kojić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.