Vašington čestita Dačiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington čestita Dačiću

BEOGRAD -

Zamenik američkog državnog sekretara Vilijam Berns je u telefonskom razgovoru srpskom premijeru Ivici Dačiću čestitao izbor Vlade Srbije, prenoseći čestitke predsednika SAD Baraka Obame i državnog sekretara Hilari Klinton.

Berns je naveo da se SAD raduju saradnji sa novom Vladom Srbije, uverene da je budućnost Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Evropskoj uniji, saopšteno je danas iz vlade u Beogradu.

Vašington očekuje napredak Srbije na putu evropskih integracija, nastavak reformi u Srbiji i vidljive rezultate u dijalogu sa Prištinom, poručio je Berns, uz poruku da SAD žele dobre bilateralne odnose sa Srbijom.

Dačić je izrazio uverenje da je izgradnja dobre saradnje sa SAD prioritet za novu Vladu Srbije.

Beograd želi da nastavi evropski put, koji podrazumeva harmonizaciju zakonodavstva sa EU i dalje društvene reforme, nastavak dijaloga sa Prištinom i implementaciju dogovora koje je postigla prethodna vlada. Srbija želi da bude faktor mira i stabilnosti u regionu, poručio je Dačić.

On je istakao da je Srbija spremna da izgrađuje još čvršću saradnju sa SAD u oblasti ekonomije, odbrane, borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.