Valas: Vašington neće menjati politiku prema Zapadnom Balkanu

Izvor: BKTV News, 10.Mar.2017, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valas: Vašington neće menjati politiku prema Zapadnom Balkanu

Predsednik američkog Instituta za međunarodno pravo Don Valas izjavio je da SAD neće napustiti NATO niti promenti politiku prema EU i da Vašington neće ništa menjati u odnosima sa zemljama Zapadnog Balkana.

On je za RTS kazao da još ne zna šta će ''Evropska unija u dve brzine'' značiti za njene članice, naročito one na istoku kontinenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
On je dodao da se nagađa kako će izgledati Unija posle Bregzita i da li će i kako administracija američkog predsednika Donalda Trampa promeniti politiku prema Evropi i NATO.

Valas je istakao da nema mesta takvim strahovanjima.

''Potpuno sam siguran da SAD neće napustiti NATO, niti Evropu. Sad smo prvi put poslali vojnike i u Norvešku. Cilj je da se Oslu pruži dodatna podrška u odnosu na Moskvu", rekao je on.

Valas je naveo da "misli da je Bregzit bio užasna stvar, a Tramp je pozdravio Bregzit".

"Ali, on je optimista u pogledu promene odnosa s Rusijom. Takođe, šef Pentagona Džejms Matis i potpredsednik Pens već su bili u Evropi i poručili da nema potrebe za nervozom - nećemo mnogo toga promeniti u politici prema vama'''', kazao je Valas.

On smatra da neće biti ni promene politike Vašingtona prema Zapadnom Balkanu.

''Za Zapadni Balkan biće važno ko će biti ambasadori u zemljama regiona, pomoćnik ili zamenik državnog sekretara za region, pošto još nisu imenovani. Mislim da neće biti vojne intervencije, niti bilo čega sličnog. Tramp ne veruje u vojne intervencije, nije odrastao na tome i tu nema opasnosti", zaključio je Valas.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Valas: Vašington neće mijenjati politiku prema Zapadnom Balkanu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2017

BEOGRAD- Predsjednik američkog Instituta za međunarodno pravo Don Valas izjavio je da SAD neće napustiti NATO niti promijenti politiku prema EU i da Vašington neće ništa mijenjati u odnosima sa zemljama Zapadnog Balkana...On je za RTS kazao da još ne zna šta će ''''Evropska unija u dvije brzine''''...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.