USA Today: Đoković u Srbiji izaziva „efekat Bitlsmanije“

Izvor: NTV.rs, 05.Mar.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USA Today: Đoković u Srbiji izaziva „efekat Bitlsmanije“

VAŠINGTON – Popularnost prvog tenisera sveta Novaka Đokovića u Srbiji daleko nadmašuje onu koju imaju najveće američke sportske zvezde u SAD, ocenio je danas USA Today.
Komentator američkog lista Kris Čejs ovaj zaključak je izvukao posle otvorenog treninga Đokovića uoči meča Dejvis kupa protiv Hrvatske, koji je u Hali sportova >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << u Kraljevu okupio 3.000 ljudi.
Kako je naglasio, Đoković izaziva „efekat Bitlsmanije“, gde god da se pojavi.
„Svaki put kada Đoković pređe granicu i uđe u Srbiju, nacija jednostavno „poludi“ od oduševljenja. To se mogo videti u sredu, kada su na hiljade ljudi došli u halu samo da bi pratili njegov trening“, ističe USA Today.
„Toma Brejdija vole u Bostonu, ali slabo da ga cene igde više. Isto se odnosi na Pejtona Meninga u Indijanapolisu i Denveru“, ocenio je komentator američkog lista popularnost najvećih zvezda američkog fudbala u SAD.
On je naglasio da ni košarkaši Kobi Brajant i Lebron Džejms nisu bezrezervno voljeni u celoj Americi..
„To je možda zbog toga što je SAD tako velika zemlja, da taj prostor prosto ne dozvoljava da se neka ličnost istakne kao voljena figura nacije…možda je jedino Opra Vinfri izuzetak, iako se i njena popularnost smanjila, pošto više nema emisiju“, komentariše Čejsi.
Đoković predvodi Srbiju u prvom kolu Svetske grupe protiv Hrvatske, koji se igra od 6. do 8. marta u Kraljevu.
Tanjug 05.03.2015 13:38
Foto USA Today
Pogledaj vesti o: Vašington,   Dejvis kup

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Đoković kao nekada Bitlsi

Izvor: RTS, 05.Mar.2015

Popularnost prvog tenisera sveta Novaka Đokovića u Srbiji daleko nadmašuje onu koju imaju najveće američke sportske zvezde u SAD, ocenio je uticajni USA Today. . Komentator američkog lista Kris Čejs ovaj zaključak je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.