Izvor: RTS, 01.Dec.2021, 08:59

Supruga kralja droge El Čapa osuđena na tri godine zatvora

Emu Koronel Aispuro, suprugu meksičkog narko-bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana, američki sud osudio je na tri godine zatvora, nakon što je priznala krivicu za pomaganje narko-kartelu Sinaloa. Uhapšena je u februaru kada je priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.
Pre izricanja presude pred saveznim sudom u Vašingtonu, 32-godišnja Aispuro molila je američkog okružnog sudiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rudolfa Kontrerasa da pokaže milost.

"Uz dužno poštovanje, obraćam Vam se danas da izrazim svoje istinsko žaljenje zbog bilo kakve štete koju sam možda učinila i molim Vas i sve građane ove zemlje da mi oprostite", rekla je, prenosi Rojters.
Kazna je manja od četiri godine zatvora, koliko su tražili tužioci, a sudija Rudolf Kontreras rekao je da je bila mlada tinejdžerka kada se udala za kralja droge, te da je sarađivala nakon hapšenja u februaru 2021. godine.
Ema Koronel Aispuro priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.
Meksički narko-bos "El Čapo" proglašen je krivim za vođenje kriminalne organizacije koja je prokrijumčarila tone droge u SAD, zbog čega je 2019. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Meksiko i kriminal: „Kajem se“ je bilo dovoljno za blažu kaznu – Ema Koronel, supruga mafijaša El Čapa, osuđena na tri godine zatvora

Izvor: Danas, 01.Dec.2021

AFP via Getty ImagesEma Koronel Aisspuro Supruga ozloglašenog meksičkog narko bosa Hoakina El Čapa“ Gusmana osuđena je na tri godine zatvora zbog uloge u pomaganju njegovom kartelu Sinaloa. Ema Koronel Aispuro (32), izjasnila se krivom u junu po raznim optužbama – od učešća u organizovanoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.