Šef Pentagona: Vašington želi da zbog Kine brzo rasporedi nove projektile u Aziji

Izvor: Beta, 03.Avg.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Pentagona: Vašington želi da zbog Kine brzo rasporedi nove projektile u Aziji

Vašington želi da brzo rasporedi nove nove rakete u Aziji, ako je moguće narednih meseci, da bi se SAD suprotstavile jačanju Kine, najavio je danas novi šef Pentagona Mark Esper. "Da, voleo bih to da uradim", rekao je američki ministar odbrane upitan o mogućnosti da Sjedinjene Države u Aziji razmeste novo konvencionalno naoružanje srednjeg dometa, sada pošto ih sporazum INF s Rusijom više ne obavezuje na ograničenja."Želeli bismo da to učinimo što pre", rekao je Esper u avionu na putu za Sidnej, prvu stanicu jednonedeljne turneje po Aziji. "Radije bih da to bude za nekoliko meseci", rekao je Esper.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Amerika: Kina da prestane da ugrožava slobodnu trgovinu

Izvor: B92, 04.Avg.2019, 09:52

Sidnej -- Sjedinjene Američke Države se protive ponašanju Kine koje destabilizuje Indo-pacifički region, izjavio je u Sidneju američki ministar odbrane Mark Esper...Državni sekretar Majk Pompeo optužio je Kinu za, kako je rekao, decenije lošeg ponašanja koje je ugrozilo slobodnu trgovinu...Esper...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.