SAD izrazile zabrinutost zbog izbora u BiH

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD izrazile zabrinutost zbog izbora u BiH

Vašington -- Stejt department SAD izrazio je zabrinutost zbog izbornog procesa u Boeni i Hercegovini.

U saopštenju se navodi da postoji zabrinutost - što su izrazili i misija OEBS-a, međunarodni posmatrači i lokalne nevladine organizacije - zbog biračkih spiskova, nepristrasnosti izbornih posmatrača, ravnopravnog pristupa medijima i zloupotrebe javnih resursa.

"Te zabrinutosti su u raskoraku s izraženom posvećenošću bosanskih vlasti za potpuno fer i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transparentne izbore i ohrabrujemo bosanske institucije da reše nedostatke koje su naveli posmatrači OEBS-a", naveo je Stejt department.

SAD su izrazile priznanje građanima BiH zbog učešća u izborima, navodeći da ostaju posvećene stabilnoj i prosperitetnoj BiH. Stejt department je pozvao učesnike izbora i građane da žalbe na izborni proces upute preko legalnih kanala.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD zabrinute zbog izbornih nepravilnosti u BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2018, 08:24

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države izrazile su zabrinutost zbog izbornih nepravilnosti u Bosni i Hercegovini i pozvale institucije te zemlje da se pozabave manjkavostima izbornog procesa na koje su im ukazali posmatrači OEBS-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.