Izvor: eKlinika.rs, 09.Maj.2024, 08:48

Išijas je bolest koju imaju i deca, šta ne smemo da radimo u akutnoj fazi

Išijas je bolest od koje boluju deca, starije osobe, oni koji veći deo dana sede, ljudi što rade teške fizičke poslove. Bolovi različite jačine, nelagodnost ili u najtežim slučajevima oduzetost jednog dela tela, posledica su kompresije ili iritacije išijadičnog nerva. Postoji mnogo razloga za pojavu išijasa. Stručnjaci ističu da išijasu često prethode loše životne navike. Ono što možemo da učinimo, već u ovom momentu, jeste da obratimo pažnju na položaj tela. Loše držanje u mladosti može da dovede do oštećenja kičmenog stuba i išijasa u kasnijem životnom dobu.
I deca operišu diskus herniju Išijadični nerv nalazi se u donjem delu leđa i proteže se duž nogu. Kada se taj nerv upali...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.