Ren: Proširenje ne može biti žrtveni jarac krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ren: Proširenje ne može biti žrtveni jarac krize

VAŠINGTON - U Evropskoj uniji prisutan je "zamor" po pitanju procesa proširenja, ali ono ne može postati "žrtveni jarac" finansijske krize u svetu, izjavio je u Vašingtonu evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Ren je juče rekao Rojtersu da su finansijska kriza, izbori za Evropski parlament i drugi unutrašnji problemi, potisnuli pitanje proširenja Unije u drugi plan.

"Postoji izvestan stepen zamora vezan za proširenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se razvio u Evropi tokom godina. Važno je shvatiti da proširenje ne može da postane žrtveni jarac finansijske krize i ekonomske recesije", rekao je Ren.

On je pozvao Tursku da ubrza dugo odlagane reforme na svom putu ka članstvu u Uniji i istakao da toj državi predstoji "puno posla" kada je reč o pitanjima slobode izražavanja i medija, kao i usvajanje zakona o sindikatima, ukoliko želi da postane punopravna članica.

Pregovori o članstvu Turske u EU započeti su krajem 2005, ali od tada beleže zastoj, zbog dinamike sprovođenja reformi, spora oko Kipra i protivljenja Francuske i Nemačke, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ren: Proširenje ne može biti žrtveni jarac svetske krize

Izvor: Blic, 05.Jun.2009

U Evropskoj uniji prisutan je "zamor" po pitanju procesa proširenja, ali ono ne može postati "žrtveni jarac" finansijske krize u svetu, izjavio je evropski komesar za proširenje Oli Ren...Ren je u intervjuu Rojtersu iz Vašingtona ponovio da su finansijska kriza, izbori za Evropski parlament i drugi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.