Nacionalna obaveštajna služba: Snouden ima još tajnih dokumenata

Izvor: Blic, 11.Maj.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalna obaveštajna služba: Snouden ima još tajnih dokumenata

Šef američke Nacionalne obaveštajne službe Džejms Kleper izjavio je da bi bivši službenik Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvard Snouden mogao da objavi još tajnih dokumenata.

"Pretpostavlja se da ima još mnogo dokumenata koja čekaju da budu objavljena u vreme koje on bude izabrao", rekao je Kleper u intervjuu za Vašington post.

Kleper je dodao da SAD još uvek ne mogu tačno da procene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koliko je štete naneto obaveštajnoj strukturi objavljivanjem tajnih dokumenata.

To što je Snouden objavio tajna dokumenta uticalo je i na terorističke grupe koje su počele više da brinu o bezbedosti i ubrzaju prelazak na sisteme za šifrovanje podataka, naveo je Kleper.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.