Zakon stupio na snagu: Civilima dozvoljeno likvidiranje ruskih vojnika; odgovornost samo u jednom slučaju FOTO

Izvor: B92, 10.Mar.2022, 00:39

Zakon stupio na snagu: Civilima dozvoljeno likvidiranje ruskih vojnika; odgovornost samo u jednom slučaju FOTO

Novi zakon koji omogućava civilima da likvidiraju ruske vojnike stupio je večeras na snagu i važiće sve dok traje ratno stanje u Ukrajini.

Za ubijanje ruskih vojnika neće biti posledica, a građani mogu koristiti lično vatreno oružje. Međutim, kasnije je objavljeno da je krivična odgovornost moguća samo u jednom slučaju – ukoliko civili ne predaju oružje i neiskorišćenu municiju najkasnije 10 dana od datuma prestanka vanrednog stanja.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranije danas ukrajinski predsednik potpisao je zakon sa pooštrenim kaznenim merama.

Za izdaju je planirana kazna od 15 godina do čak doživotnog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi zakon u Ukrajini, civili smeju da pucaju na ruske vojnike

Izvor: Luftika.rs, 10.Mar.2022

Civilima u Ukrajini dopušteno je da pucaju na vojnike koje prepoznaju kao neprijateljske snage, prema novom zakonu koji ove sedmice stupa na snagu, objavili su ukrajinski mediji.. Prema zakonu, koji je na snazi od ponedeljka, stranci i osobe bez državljanstva koji ilegalno žive u zemlji takođe mogu...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.