ZAŠTO AMERIKANCI NE ŽELE MIR U UKRAJINI? Orban uputio pitanje o kom razmišlja ceo svet

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 13:02

ZAŠTO AMERIKANCI NE ŽELE MIR U UKRAJINI? Orban uputio pitanje o kom "razmišlja ceo svet"

"Nismo dobili odgovor ni na samitu NATO zašto Amerikanci to ne žele"

Sukob u Ukrajini će se završiti čim to budu želele Sjedinjene Američke Države, pošto je Ukrajina izgubila suverenitet, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

- Mir će zavladati ujutru ako Amerikanci to budu želeli. A zašto Amerikanci to ne žele, to je pitanje o kojem razmišlja ceo svet. Ukrajina je zapravo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izgubila suverenitet – nema novca, nema vojne industrije, nema svoje kapacitete za vojnu proizvodnju. Ukrajina dobija novac uglavnom od SAD, vojna sredstva takođe od Amerikanaca i sa Zapada - ističe Orban.

Kako dodaje, ako bi u Vašingtonu rekli da žele mir, kada bi pozvali na prekid vatre i pregovore - to bi se dogodilo sledeće jutro.

- Nismo dobili odgovor ni na samitu NATO zašto Amerikanci to ne žele - rekao je Orban za radio „Košut“.

On je takođe dodao da Zapad želi da nastavi sa politikom sankcija, iako bi se u Evropi rešili brojni ekonomski problemi kada bi se ograničenja ukinula i kada bi se završio sukob u Ukrajini.

- Morao sam da saopštim Vladi da Zapad želi da se rat nastavi... Stoga, treba da se pripremimo za to da rat i sankcije neće nestati iz naših života. Ako bi nestali – što zapravo zavisi od nas, ali jednostavno zapadni lideri to ne žele – značajan deo ekonomskih problema nestao bi iste minute - rekao je Orban, dodajući da bi se inflacija i cene energenata "u roku od nekoliko minuta" vratile na normalne pokazatelje u Evropi.

Ranije je Orban rekao da mir u Ukrajini može biti postignut tek nakon pregovora Rusije i SAD, te da je Evropa propustila šansu da bude posrednik jer nije uspela da obezbedi da se realizuju Minski sporazumi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO skup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.