Ukrajinska kontraofanziva? Zemlje EU ne vide svetlo na kraju tunela

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 19:33

Ukrajinska kontraofanziva? Zemlje EU ne vide "svetlo na kraju tunela"

Zemlje Evropske unije ne vide "svetlo na kraju tunela" po pitanju kontraofanzive ukrajinskih vojnika po pitanju kontraofanzive ukrajinskih vojnika.

Ovo je izjavio Ministar inostranih poslova Luksemburga Žan Aselborn.

"To će se i dalje nastaviti. Mi smo u situaciji kada, iskreno da kažem, ne vidimo svetlo na kraju tunela", rekao je on komentarišući odnos Zapada prema tome što Ukrajina ne pobeđuje u sukobu.

Pred početak sednice ministara inostranih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova Evropske unije u Briselu Aselborn je dodao da zapadnim zemljama ništa ne ostaje osim da i dalje pružaju finansijsku pomoć Ukrajini i istakao da je to realnost.

Pojasnio je da u običnim situacijama pitanje vojne pomoći i municije ne bi bilo u kompetenciji ministarstava inostranih poslova evropskih zemalja, ali da je zadatak sada promenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.