Ukrajinci napadaju žestoko: Potiskujemo Ruse oko Hersona

Izvor: B92, 29.Maj.2022, 17:31

Ukrajinci napadaju žestoko: "Potiskujemo Ruse oko Hersona"

Ukrajinska vojska saopštila je da je pokrenula kontraofanzivu na jugu zemlje i tvrdi da je postigla značajan napredak prema Hersonu.

Serhij Hlan iz regionalnog saveta Hersona rekao je juče da su ukrajinske snage "nastavile ofanzivne operacije i potisnule neprijatelja 9 kilometara u Berislavskom okrugu".

Hlan je rekao i da je ukrajinska vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "u Davidivom Bridu podelila neprijateljsku grupu na dva dela i potom je opkolila".

Područje Davidiv Brida nedeljama je na prvim linijama fronta i jedan je od puteva za civile koji pokušavaju da pobegnu iz Hersona.

Ukrajinska vojska objavila je snimak granatiranja ruskih položaja i na Fejsbuku napisala da se "rat nastavlja".

"Ukrajinski vojnici napadaju i pale opremu okupatora u rejonima Hersona i Nikolajeva. Hersone, izdrži. Blizu smo!", piše na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.