Ukrajina priznala ruski konvoj kao humanitarnu pomoć

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina priznala ruski konvoj kao humanitarnu pomoć

Ukrajinska strana priznala je konvoj Rusije kao humanitarnu pomoć, saopšteno je iz vlade Ukrajine.

Ruski konvoj dobio dozvolu Ukrajine da nastavi prema odredištu

 

"U skladu sa članovima 4 i 5 ukrajinskog zakona o humanitarnoj pomoći i imajući u vidu inicijativu predsednika Petra Porošenka o prihvatanju humanitarne pomoći u okvirima međunarodne humanitarne misije pod nadzorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK), prihvatamo pošiljku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao humanitarnu pomoć", navodi se u saopštenju, prenosi RIA "Novosti".

 

Ministar socijalne politike Ukrajine Ljudmila Denisova potpisala je rešenje kojim se konvoj priznaje kao humanitarna pomoć.

 

Pismo sa listom robe u 280 kamiona iz Rusije uz potpis šefa regionalnog odjeljenja MKCK Paskala Katata, podneto je juče Ministarstvu za socijalnu politiku.

 

Prema tom pismu, teret uključuje 12 vrsta artikala robe u količini od 1.856 tona što je u skladu sa onim što je prijavila Moskva.

 

"Robu je primila misija MKCK-a u Ukrajini čiji će predstavnici prebaciti i distribuirati pomoć preko kontrolnog punkta u Donjecku", navodi se u saopštenju vlade u Kijevu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.