Ukrajina izvela raketno gađanje blizu granice Rusije

Izvor: Vostok.rs, 02.Nov.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina izvela raketno gađanje blizu granice Rusije

Kijev je izveo boojevo gađanje blizu granice sa Rusijom blizu Krima, saopštila je komanda Vazduhoplovnih snaga Oružanih snaga Ukrajine. "U Hersonskoj oblasti, na poligonu Jagorlik, ispaljene su rakete iz PVO sistema S-300PS, S-300PT, Buk-M1, kao i testno lansiranje rakete iz modernizovanog sistema S-125M1 i Os-AKM2", navodi se u saopštenju. . Ruski političari i vojni stručnjaci su ubeđeni da vežbe na teritoriji susedne države ne predstavljaju pretnju, jer "Ukrajina u vojno-tehničkim uslovima apsolutno nije konkurencija Rusiji".
  Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 02.11.

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2018, 11:45

 . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .   Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje Karta situacije na frontu za 28.10. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.