Rat – dan 340: Proglašena vazdušna opasnost; Oboren ukrajinski helikopter; Veoma teško zbog ruskih juriša

Izvor: B92, 29.Jan.2023, 09:48

Rat – dan 340: Proglašena vazdušna opasnost; Oboren ukrajinski helikopter; "Veoma teško zbog ruskih juriša"

Završen je 340. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Jedinice grupe "Vagner" preuzele su kontrolu nad selom Blagodatno, saopštio je rukovodilac te grupe Evgenije Prigožin na Telegram kanalu. Selo Blagodatno nalazi se južno od grada Soledara u DNR.

Ukrajinske snage granatirale su Kijevski rejon Donjecka i Jakovljevku, ispalivši 11 projektila kalibra 155 milimetara (kalibar koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristi NATO), saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

Kijevu su potrebne balističke rakete, posebno rakete "atakms", izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Ukrajina želi da od zapadnih zemalja dobije 24 lovca u okviru prve faze nove isporuke naoružanja, izjavio je predstavnik oružanih snaga te zemlje Jurij Ignat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.