Ukrajinske vlasti: Tri osobe poginule u bombardovanju Hersona

Izvor: Beta, 29.Jan.2023, 19:57

Ukrajinske vlasti: Tri osobe poginule u bombardovanju Hersona

U ruskom bombardovanju jednog naselja u gradu Hersonu, na jugu Ukrajine, danas su poginule tri osobe, saopštile su lokalne vlasti.U oblasti pod ruskom kontrolom u susednom regionu Zaporožja, takođe na jugu Ukrajine, vlasti koje je postavila Moskva, saopštile su da su četiri osobe poginule u napadu ukrajinskih snaga na železnički most.Front na jugu Ukrajine, gde je ruska vojska morala da napusti Herson u novembru, u poslednje vreme je mnogo mirniji od fronta u istočnom delu zemlje, gde se vode žestoke borbe. Međutim, napadi na jugu nisu prestajali, a nedavno su nastavljeni sukobi na području Zaporožja."Neprijateljska artiljerija je pogodila stambena područja grada", saopštila je regionalna uprava na društvenim mrežama i dodala da su pogođene bolnica, škola, autobuska stanica, pošta, banka i stambene zgrade.U tim napadima su poginule tri osobe, a šestoro je ranjeno, među kojima je jedna medicinska sestra.Šef proruske administracije koju je Moskva postavila u Zaporožju, Jevgenij Balicki, optužio je Ukrajinu da je američkim višecevnim raketnim bacačima "Himars" napala železnički most gde su četiri osobe poginule, a pet je ranjeno.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ukrajinske vlasti: Tri osobe poginule u bombardovanju Hersona

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2023

U ruskom bombardovanju jednog naselja u gradu Hersonu, na jugu Ukrajine, danas su poginule tri osobe, saopštile su lokalne vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.