Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2024, 08:42

UKRAJINSKA KRIZA: Ukrajina istražuje korupciju u svojoj vojsci; Rusija se naoružava raketama iz Irana

Rat u Ukrajini – 729. dan. Kijev ističe da je u poslednja 24 sata zabeleženo više od 50 sukoba ukrajinske i ruske vojske oko Avdejevke, Marinke i Zaporožja. Upravo je povlačenje Vojske Ukrajine iz Avdejevke NATO opisao kao jasnu sliku poteškoća na ukrajinskom frontu. Dok Kijev istražuje korupciju u redovima svoje vojske, ruske trupe se navodno naoružavaju raketama iz Irana. Daleko od fronta i borbi, EU je odobrila 13. paket sankcija Rusiji, a na "crnoj listi" sada je više od 2.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija dronovima napala nekoliko ciljeva u Ukrajini pred dvogodišnjicu invazije

Izvor: VOA, 22.Feb.2024

kijev — Ukrajinska vojska saopštila je u četvrtak da su ruske snage izvele nalade tokom noći sa 10 dronova i raketom. Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je protivvazdušna odbrana zemlje uništila osam dronova, a presretanja su obavljena iznad regiona Poltava, Dnjepropetrovska, Zaporožja...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.