U Minsku i dalje traju teški pregovori o krizi u Ukrajini

Izvor: NTV.rs, 12.Feb.2015, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Minsku i dalje traju teški pregovori o krizi u Ukrajini

KIJEV – Predstavnik ministra spoljnih poslova Ukrajine Jevgenij Perebeinos rekao je rano jutros za ukrajinsku televiziju da se u Minsku vode teški pregovori o rešenju krize za Ukrajinu.
„Razgovori su teški, ali postoji nadu u uspeh“, rekao je on.
Agencija Tas s prenela je da predsednik Vladimir Putin, ukrajinski predsednik Petar Porošenko, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland razgovaraju već sedam sati o rešenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ukrajinske krize.
Sastanak se održava iza zatvorenih vrata i do sada nisu procureli nikakvi detalji.
Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina, ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Fransoa Olanda, počeo je u sredu posle 18 sati po lokalnom vremenu, prenela je agencija Tas s.
Kontakt grupa za rešenje ukrajinske krize napravila je nekoliko pomaka na razgovorima u Minsku, rekao je nešto ranije za rusku televiziju pregovarač ispred samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin.
„Rano je još da se govori o bilo kakvim rezultatima. Napretka je bilo, ali ostaje da se vidi da li će rezultat biti ostvaren“, rekao je on.
Ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej rekao je sinoć novinarima da bi na sastanku lidera Rusije, Ukrajine,
Nemačke i Francuske u Minsku mogao da bude usvojen koordiniran dokument, javila je ruska agencija Itar-Tas s.
Sastanak se održava u Palati nezavisnosti, u takozvanom „normandijskom formatu“ koji čine predstavnici četiri države.
„Jasno je da bez konačnog usvajanja tog dokumenta od strane svih učesnika, neće biti napretka“, rekao je Makej.
Prema njegovim rečima, sve strane su željne da postignu pozitivne rezultate.
„Imamo mogućnost da razgovaramo sa svim stranama i vidimo da su svi oni spremni da ostvare pozitivan rezultat“, rekao je on a prenosi agencija RIA Novosti.
Tanjug 12.02.2015 07:28
AP Photo/Alexander Zemlianićenko, pool)
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Završeni maratonski razgovori četiri lidera u Minsku

Izvor: BanjalukaLive.com, 12.Feb.2015

Maratonski razgovori u Minsku ruskog, ukrajinskog i francuskog predsjednika Vladimira Putina, Petra Porošenka i Fransoa Olanda i njemačke kancelarke Angele Merkel su završeni. Lideri su napustili salu u kojoj su vođeni razgovori, a prvi je izašao Porošenko, zatim Putin i na kraju Oland i Merkelova,...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.