Izvor: Blic, 18.Avg.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti iz Evrope u Tršiću na letnjoj školi prevođenja

Letnja škola srpskog jezika, kulturne istorije i prevođenja "Tršić 2016" i ove godine okuplja studente srbistike iz raznih evropskih zemalja.

Od danas do 28. avgusta u Vukovom rodnom selu studenti iz Austrije, Beolrusije, Engleske, Italije, Nemačke, Poljske, Rusije, Slovenije i Ukrajine, moći će da steknu nova iskustva i prošire znanja iz kulturne istorije Srba i upoznaju se sa narodnom tradicijom i starim zanatima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Organizatori letnje škole su Centar za kulturu "Vuk Karadžić", Institut za književnost i umetnost iz Beograda i Muzej jezika i pisma iz Tršića, a materijal koji se ove godine prevodi sa srpskog jezika na maternje jezike studenata zasnovan je na tekstovima autorke stalne postavke u Muzeju Vukovih sabora u Tršiću, Dajane Đedović i kustoskinje Muzeja jezika i pisma, Ane Čugurović o Vukovom saboru.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zanimljiva hemija, fizika i matematika za leskovačke đake

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Avg.2016

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju započeo je realizaciju projekata javnog poziva Centra za promociju nauke, koji predviđaju radionice iz hemije, fizike i matematike...Prvi u nizu projekata je Letnja škola hemije „Magični svet vode“ koja je realizovan ove nedelje, od 15. do 19. avgusta....

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.